Hozzávalók:
½ kg krumpli
2 evőkanál liszt
2 fej hagyma
3-4 evőkanál olaj
só
Elkészítés:
A krumplit meghámozom, megmosom, majd apró kockára vágom. Felteszem egy edényben főni, annyi vízzel, ami éppen ellepi, megsózom. Amíg fő, addig a megpucolt hagymát vékony karikára szeletelem és az olajon pirosra pirítom.
Ha megfőtt a krumpli, akkor krumpli törővel jól összetöröm, majd a tűre visszateszem és két evőkanál liszt hozzáadásával folyamatosan keverve összefőzöm, míg elválik az edény falától. Jó masszív massza lesz.
Tányérra halmozom, majd szétterítem és rászedem a pirított hagymát és a zsiradékot.
Lehet fokozni az ízeket egy kis apróra vágott, pirított baconszalonna hozzáadásával!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.