*2 kisebb csirkemell filé
*30 dkg füstölt-főtt tarja
*5 dkg zabkocka tészta
*1 doboz fehérbab konzerv
*3 nagy szál sárgarépa
*2 nagy szál petrezselyem
*1 zsenge karalábé
*6 közepes szem krumpli
*2 közepes paradicsom
*1 nagyobb fehér paprika
*1 nagy fej vöröshagyma
*0,8 dl olaj
*2 púpos kk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 kk fűszerpaprika
*2 kk csemege paprikakrém
*1 púpos kk házi ételízesítő
*2,5 l víz
A csirkét megmossuk és a tarjával együtt apróra kockázzuk.
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a sárgarépát és a petrezselymet felkarikázzuk, a hagymát apróra, a krumplit és a karalábét kockára vágjuk.
A paradicsomot és a paprikát kisebb darabokra vágjuk.
A bográcsban olajat forrósítunk, majd a hagymát üvegesre pároljuk rajta, majd a csirkét fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, tarját, sárgarépát, petrezselymet, karalábét és felengedjük vízzel.
Ízesítjük a fűszerekkel.
Ha már megpuhult a hús és majdnem a zöldségek is, akkor hozzáadjuk a krumplit is.
Ha már utóbbi is majdnem megfőtt, mehet bele a tészta és a bab.
Ha a tészta is puha, megkóstoljuk, mert lehet, hogy igényel még egy kevés sót vagy borsot, esetleg mindkettőt.
Melegen, friss kenyérrel kínáljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.