1 cs Tante Fanny friss gasztro réteslap 500 gr ( csak a felét használtam fel (5 lap))
25 dkg mák
15 dkg cukor
1 db tojás
1,5 dl tej
olaj a réteslap bekenéséhez
5 ek sütésálló szílva lekvár
Egy nyírkos konyharuhára terítjük a réteslapot, majd olajjal jól megkenjük a szélét felvert tojással.
A mákot előzőleg ledarálom a cukorral, tejjel jól összeforraljuk amíg kenhető massza nem lesz, majd kihűtjük.
A réteslapra rákenjük a mákot és rátesszük a szilvalekvárt.
A két véget behajtjuk, és felsodorjuk a konyharuha segítségével.
És megkenjük a két végét ismételtem tojással, a tetejét pedig olajjal.
Majd megsütjük. Kissé kihütve szeleteljük, porcukorral meghintjük, majd szeleteljük, és tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.