Szépek lettek!!:)
A tésztához:
400 gr sima liszt
250 gr margarin
150 gr porcukor
150 gr ledarált dióbél
4cl rum
1 tojássárgája
1 citrom reszelt héja
A csoki mázhoz:
6 kiskanál kristálycukor
1 mokkáscsésze tej
2 tetézett kávéskanál kakaó
diónyi vaj
Egy kevés margarin a tepsik kikenéséhez
A tésztának valókat összegyúrom, kissé pihentetem, a húsdarálóra szerelhető formázón átdarálom úgy, hogy kezemet odatartva 5-6 cm- es rudacskákat egy kikent tepsire rakva előmelegített sütőben megsütöm, vigyázat, világosra, kb. 10 percig.
Közben elkészítem a mázat: A vaj kivételével a hozzávalókat összefőzöm, a tűzről levéve egy kicsit kevergetem, majd belekeverem a vajat, majd langyosan a kicsi rudacskák egyik oldalára kenem. Én egy ecsettel szoktam.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.