Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Desszert / hideg recept ( tálaláskor ) » Gesztenye kocka

felvitel dátuma: 2014-06-30 18:13:16       mai nézettség: 1       nézettség: 1350
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:
Tésztához:
- 6 db tojás
- 6 evőkanál porcukor
- 10 dkg Rama
- 6 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor
- 2 evőkanál keserű kakaó
Tepsi kikenéséhez :
- Rama
- Liszt
Krémhez:
- 1 csomag vaníliás puding
- 3 dl tej
- 30 dkg porcukor
- 20 dkg Rama
- 50 dkg gesztenyemassza
- 2 evőkanál rum
Tetejére:
- 6 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 3-4 evőkanál cukor
- 2 evőkanál keserű kakaó (szóráshoz)
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel max. fokozaton 3-4 perc
Az olvasztott, de nem meleg Ramát belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük
A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el. 
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, majd óvatosan összeforgatjuk
A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk
Egy nagy tepsit Ramával kikenünk, kilisztezünk, és a tésztát 30x30 cm-es nagyságban rásimítjuk
Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 20 perc alatt megsütjük
A krémhez a pudingport a tejben, 10 dkg porcukorral ízesítve sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk
A puha Ramát először magában, majd a többi porcukorral keverjük habosra
A felengedett, puha gesztenyemasszát átpasszírozzuk, a cukros Ramához keverjük a hideg vaníliakrémmel együtt, és rummal ízesítjük
Egyenletesen a tésztára kenjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé először a habfixálót, majd apránként a cukrot szórjuk bele
Egyenletesen a gesztenyekrémre simítjuk, a tetejére kakaóport szitálunk, és rövid időre behűtjük, hogy egy kicsit megdermedjen
Tálaláskor forró vízbe mártott késsel kockára vágjuk.
Szakács: Nike


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.