felvitel dátuma: 2012-01-13 18:21:40
mai nézettség: 2
nézettség: 1253
részletes recept
Hozzávalók 5 személyre:
2dbtojás
4dkgvaj
5dkgétcsokoládé
2evőkanáldaráltdió
2evőkanálliszt
4dkgcukor
Krémhez:
25 dkgmascapone sajt
3 dl tejszín
25dkg gesztenye massza (házi készítésű)
4dkg porcukor
1 tábla étcsokoládé (nem kell egy egész
Előkészületi idő: 30 perc
Sütési idő: 20 perc
Elkészítés:
A tésztakészítésénélfelolvasztjuk a vajatésazétcsokit, langyosbelekeverjük a tojássárgáját, majd a lisztetés a diót. Keményhabbáverjük a tojásfehérjét a cukorralés a tésztáhozadjuk. Egy26-cm-esgömbölyűformátkivajazunkéslisztezünk, ígytesszükbele a tésztátésmegsütjük, kb. 15 percalatt.
Éncsakházikészítésűgesztenyétszoktamhasználni, bármilyenilyenjellegűsüteménynél. Egykicsitmeglazítjuk a mascaponesajtkrémet, ésbeletesszük a 25 dkggesztenyemasszát, utánafelverjükkeményre a tejszínhabot, ésebbe a végefelébeleteszünk dr.otker fixálótéscukrot. A kétanyagotösszekeverjükésrásimitjuk a késztortalapra. (Kolléganőmdaráltkeksszelkészíti el a süteményalját.)
A tejére: felolvasztjukazétcsokit 5-6 kanáltejszínneléseztöntjük a krémetöntjük a tetejére. Itt is változtattam, mivel a kolléganőm a tetejére 3 dl tejszíntfelforralés ha kihült, abbateszibeleaz 1 táblaétcsokit. Így a tetejekrémesebblesz.
Nagyonfinom, gyorsanelkészíthető, lisztérzékenyeknek is ajánlom, mivelcsak 2 evőkanállisztkell a tésztájába
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Hirdetések
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó. Vegyenrésztfolyamatoshavidíjazáson. Ittkönnyenmegtanulfőzni.
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.