Hozzávalók:
1 cs. /25 dkg / gesztenyemassza
½ cs. vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
1 cs. van. porcukor / vagy 1 kávéskanál aroma /
késhegynyi só / mindenbe ( sütikbe is ) teszek
5 dkg mazsola
4 cent rum / gyerekek esetén rumaromás cukorszirup /
tejszínhab
Elkészítés:
A mazsolát beáztatjuk a rumba.
A gesztenyét villával összenyomkodjuk és tejjel elkeverjük.
A pudingot a cukorral elkeverjük, majd tejjel csomómentesre dolgozzuk.
A pudingos tejet és a masszát egy edénybe tesszük és gépi habverővel jól elkeverjük, majd
a tűzhelyre tesszük és megfőzzük. Drótos habverővel folyamatosan keverjük, amíg fel nem forr.
Ha sűrű lenne, adunk hozzá még tejet.
Amikor egy picit már meghűlt hozzáadjuk a rumot és a mazsolát.
Hidegen és melegen, / tejszínhabbal díszítve / egyaránt tálalható
A tejszínhabra én szoktam fahéjat szórni.
Kiváló téli krémleves és a karácsonyi asztalon is helye van!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.