1 hosszúkás tortalap, 10x 30 cm- es,
vagy 10- 15 db piskóta
A gesztenyemasszához:
500 gr gesztenyemassza
20 ml rum
30 gr vaj
1 evőkanál porcukor
A tejszínhabhoz:
200 ml 30 %-os tejszín,
1 habfixáló
1 evőkanál porcukor
A csokoládémázhoz:
1 mokkáscsésze tej
6 púpozott kiskanál cukor
2 púpozott kiskanál kakaópor
Diónyi vaj
A tortalapot tulajdonképpen úgy készítem el, hogy készítek egy klasszikus méretű téglalap alakú piskótát. Ebből levágom a megfelelő nagyságút.
A megmaradó részt felhasználom egy másfajta süteményhez.
Akinek ez túl hosszadalmas, az készítheti ezt a süteményt egyszerű babapiskótával is.
Először a gesztenyemasszába beledolgozom a hozzávalókat.
A tejszínt a habfixálóval, a porcukorral a szokásos módon elkészítem.
Az őzgerincformát jó alaposan kibélelem sütőpapírral.
Beleterítem, belenyomkodom a gesztenyemasszát, erre rákenem a felvert tejszínhabot.
Végül a tejszínhabra ráhelyezem a piskótatésztát.
Kb. 1 órára a hűtőbe teszem. Vigyázva kiborítom, óvatosan lehúzom róla a sütőpapírt.
Közben elkészítem a csokoládémázat:
a vaj kivételével a hozzávalókat összefőzöm, pár perciga forrástól kezdve kevergetem, leveszem a tűzről, hozzákeverem a vajat, hagyom langyosra hűlni, majd rákenem a gesztenyés alagútra.
Finom, könnyű sütemény.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.