3 egész tojás
6 dkg cukor
8 dkg liszt
késhegynyi sütőpor
1 tábla tortabevonó
marcipán virágok, levelek
Krém:
1 cs. gesztenyemassza
10 dkg margarin v. vaj
10 dkg porcukor
½ cs vaníliás pudingpor
kevés rum, v. aroma
A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgákat 3 dkg cukorral kikeverjük, a sütőport elkeverjük a lisztben, hozzáadjuk a kikevert tojásokhoz.
A fehérjét a maradék cukorral felverjük és óvatosan a masszához keverjük.
180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapíron egyenletesen elosztva a masszát készre sütjük.
Még melegen feltekerjük és hűlni hagyjuk!
Elkészítjük a krémet.
A pudingot, 1-2 kanál cukorral kevés tejjel megfőzzük. A porcukrot és a vajat kikeverjük és fokozatosan hozzáadjuk a kihűlt pudingot, végül a gesztenyemasszát.
Jól kihabosítjuk a krémet.
Tehetünk bele pici rumot, vagy aromát.
A kihűlt tésztát kitekerjük és megkenjük a krémmel. Feltekerjük és ferdén levágunk egy darabot és a piskóta tetejére rakjuk.
A krémből én egy keveset a piskóta külsejére is szoktam kenni.
Behűtöm, majd csoki mázzal bevonom. (1 tábla bevonó 2 evőkanál étolaj 1,05 percig mikrózva, majd összekeverve.)
Ezután díszítem.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.