Nagyon finom !
A tésztához:
6 tojás
6 ek liszt
6 ek porcukor
fél csomag sutopor
10 dkg margarin
2 ek keseru, azaz cukrozatlan kakaópor
A krémhez:
1 csomag fozos vaníliás pudingpor
3 dl tej
20 dkg margarin
50 dkg gesztenyemassza
2 ek rum
15-20 dkg porcukor
Tetejére:
5 dl habtejszín
1 ek porcukor
A diszítéshez:
kakaópor
A tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjéket kemény habbá verjuk. A tojássárgájákat a porcukorral habosra keverjuk, beleontjuk az olvasztott, de már nem meleg margarint és szintén elkeverjuk. A lisztet a sutoporral és a kakaóporral osszekeverjuk, egyharmadát a tojásos masszára szitáljuk, a felvert tojáshab egyharmadát is a masszára kanalazzuk, óvatosan fakanállal osszeforgatjuk. A maradék kakaós lisztet és a tojáshabot is ugyanígy, két részletben hozzáadjuk. Egy kb. 30x30 cm-es tepsit kivajazunk, kilisztezunk és beleontjuk a tésztát. Elomelegitett sutoben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsutjuk a tésztát.
Amíg a tészta sul, elkészítjuk a krémet: a pudingporos tejet a 10 dkg porcukorral suru krémmé fozzuk, hagyjuk kihulni. A puha margarint a maradék porcukorral habosra keverjuk. Kisebb adagokban hozzáadjuk az átnyomott gesztenyemasszát, majd a kihult pudingot és a rumot. A krémet simára keverjuk. A gesztenyekrémet egyenletesen a tésztára kenjuk.
A tejszínhez hozzáadjuk a porcukrot, kemény habbá verjuk, rásimítjuk a gesztenyekrém tetejére.
Néhány órát vagy akár egy éjszakát is állni hagyjuk. Forró vízbe mártott késsel szeleteljuk. Tetejét kakaóporral díszítjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.