Hozzávalók:
1 cs. /25 dkg/ gesztenyemassza
1 dob. /25 dkg/ mascarpone
néhány szem keksz
néhány evőkanál rum /vagy egy kis rumaroma/
néhány kanál porcukor /ízlés szerint/
1 üveg magozott meggybefőtt
1 cs. zselatin fix
Elkészítése:
A gesztenyemasszát a mascarponéval /cukorral/ jól kikeverem, hozzáadom a rumot, a zselatint és addig tovább keverem, amíg masszívvá válik a krém. Ez néhány perc. A tálban a krémet 3 felé osztom.
A meggyet kétfelé osztom és leitatom róla a levét.
Egy tálat, vagy bármilyen formát kibélelek folpackkal, majd egy sort lerakok a krémes masszából. Erre a leitatott meggy felét rászórom. Ezután egy sor krém következik, majd ismét meggy, végül a maradék krémet a tetejére simítom. Az egészet egy sor keksszel befedem, majd a tálat befedve egy éjszakára hűtőbe teszem.
Tálalás előtt egy tányérra borítom, a folpackot lehúzom róla és szeletelve tálalom.
Így önmagában is, de tejszínhabbal díszítve is tálalható.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.