Bisztos finom lehet...én hasonlot készítettem-tepsire alobalt tettem ráraktam a reszelt almát majd a piskota tésztát-ígyis nagyon finom....
A tésztához:
8 tojás
8 evőkanál cukor
8 evőkanál finom liszt
1/2 cs. sütőpor
2 csapott ek. kakaópor
4 db banán
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 cs vaníliás cukor
A krémhez:
4 dl tej
1 cs. vaníliás puding
4 evőkanál cukor
25 dkg margarin
3 ek porcukor
1 cs. gesztenye massza
1/2 ü. rumaroma
A tetejére:
2.5dl hulala tejszín
tortadara vagy reszelt étcsoki
Előkészítés:Egy tepsit /az enyém 24x30-cm/kibélelünk sütőpapírral,megszórjuk zsemlemorzsával. A banánokat felszeleteljük és kirakjuk vele a tepsi alját és megszórjuk vaníliás cukorral.
Elkészítés:A lisztből,tojásból,a cukorral és a sütőporral a szokásos módon piskóta tésztát keverünk. A fele tésztát a banánokra öntjük,elsimítjuk. A másik felébe óvatosan belekeverjük a kakaóport majd ezt is a tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Egy tálcára borítjuk a tésztát az aljával felfelé. Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk hűlni. Közben megfőzzük a vaníliás pudingot. A margarint kihabosítjuk a porcukorral és kanalanként hozzá keverjük a langyosra hűlt pudingot.
A tésztát lapjával ketté vágjuk.
A krémet a tésztára kenjük és rá reszeljük a gesztenye massza felét. Rátesszük a másik lapot.
A tejszínt kemény habbá verjük és belekeverjük a lereszelt gesztenye másik felét. majd megkenjük vele a sütink tetejét és megszórjuk tortadarával vagy reszelt csokival. Szeletelés előtt tegyük a hűtőbe egy órára.
Elkészíteni könnyebb mint leírni.:))
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.