40 dkg gomga
1-1 szál fehér és sárgarépa
1 kis db vöröshagyma
1 szelet zöldpaprika
fél paradicsom
petrezselyemzöld
0,5 dl olaj a rántáshoz
teáskanál pirospaprika
pici örölt bors
2 ev. kanál liszt
3-4 evkanál házi tarhonya
1-2 kanál tejföl a leveshez.
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
1,5 l hideg vízben felteszem a megtisztitott zöldségeket a felszeletelt gombát, 5-6 kávéskanál sót és 2-3 szál petrezselymet és lassan 35-40percig főzöm.
Mikor a zöldségek megpuhultak, beleszórom a házi tarhonyát és 5-6 percig fözöm, közben elkészítem a rántást.
Az olajat megmelegítem, beleszórok 2 ev. kanál lisztet, kicsit zsemleszínűre piritom, megy bele a vágott petrezselyem, pirospaprikával színezem, örölt borssal ízesítem.
1 dl hideg vizzel felengedem és a leveshez adom, elkeverem egyet forr és kész a leves.
Tálaláskor egy kiskanál tejfölt teszek a tetejére.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.