Gomba: 0,80 kg
Margarin: 0,20 kg
Liszt: 0,20 kg
Tejföl: 4 dl
Vöröshagyma: 2 db. közepes fej
Zöldpetrezselyem: 2 csomó
Só, őrölt bors, ételízesítő: ízlés szerint
A megtisztított, megmosott gombát szeletekre vágjuk. Az apróra vágott hagymát kevés olvasztott margarinban megpirítjuk, beletesszük a gombaszeleteket, és addig pároljuk, míg zsírjára nem sül.
A megmaradt margarinból és a lisztből rántást készítünk, vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük.
A megpárolt gombát feleresszük 2 l vízzel, belekeverjük az ételízesítőt, a hideg vízzel feleresztett rántást, sóval, borssal ízesítjük, és 10 percig forraljuk.
Tálaláskor tejföllel díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.