Hozzávalók:
70 dkg gomba, 2 közepes fej vöröshagyma, 1 db paprika,350 g tejföl, 1 ek finom liszt, ízlés szerint bors,1 tk bazsalikom, vagy friss 3-4 levél,ételízesítő, só óvatosan, mert az ízesítő is sós
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, és megdinszteljük.
Majd a hagymára rárakunk 1 teáskanál fűszerpaprikát és egy kis borsot.
Majd jöhet rá az apróra vágott gomba, ami lehet konzerves gomba is. Ha konzerv gomba, akkor a levében lehet főzni, ha viszont nem konzerv, akkor ezek után öntünk rá annyi vizet, hogy ellepje, erre rakunk még kb. 1 teáskanálnyi bazsalikomot és annyi ételízesítőt, hogy ne legyen túl sós.
Hagyjuk főni kb. 25-30 percig, ha lefő a leve, akkor pótoljuk.
Közben megcsináljuk a habarást: kis tejfölben 1 ek lisztet elkeverünk, és egy kb. fél dl vízzel elkavarjuk.
Ha megpuhult a gomba, és kicsit elfőtt a leve, akkor rátesszük a habarást, csak addig főzzük, 4 –5 kavarás és kész. Mindeközben kifőzzünk mellé tésztát, vagy galuskát és lehet is fogyasztani!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.