40 dkg gomba, 2 db tojás, 1 db zsemle, 1 nagyobb fej hagyma, 1 cs. petrezselyemzöld, 10 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, só, bors, majoránna, őrölt paprika, olaj a sütéshez
A gombát apróra vágjuk, hagyjuk levet engedni. Közben a zsemlét beáztatjuk. A vajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, kevés petrezselymet keverünk bele. Kicsavarjuk a gombát, összekeverjük vele a zsemlét, a pirított hagymát, 2 db tojássárgáját, a zsemlemorzsát és a lisztet. Sózzuk, borsozzuk, kevés majoránnával fűszerezzük, hozzákeverjük a 2 tojás felvert habját. Kanállal forró olajba szaggatjuk és megsütjük. Salátával, esetleg burgonyapürével tálaljuk.
De kiváló főzelékfeltétnek is !
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.