Isteni finom,minden héten csinálnom kell.
Ezt a gombás csirkét paleosítottam, én a mártáshoz ezért zabtejszínt használtam, de 3 evőkanál főzőtejszín kell hozzá.
A fűszerek Toldi fűszer termékekből:
A férjem mártás nélkül edte.
A szalonnát apró kockára vágom, a hagymát megtisztítom és hosszanti irányban nyolc cikkre vágom, a fokhagymát megtisztítom és negyedelem.
A gombát megtisztítom, a szárak végét levágom, a nagyobb gombákat felszeletelem.
A csirkét feldarabolom, vagy a csirkecombokat megtisztítom, majd alaposan megsózom, borsozom.
A vajat egy edényben felforrósítom és a szalonnát közepes lángon ropogósra pirítom, szűrőlapáttal kiszedem.
A visszamaradt csirkehúst ropogósra pirítom benne, majd tálra teszem.
A gombát pecsenyelében nagy lángon megpirítom, hozzáadom a hagymát és fokhagymát, pirítom és só, borssal ízesítem.
A csirkehúst és a szalonnát belepakolom, megszórom a zöldfűszerekkel és felöntöm a borral.
Lefedve kb. 30 percig párolom, néha megforgatva a húst.
Kiveszem a húst, melegen tartom.
A főzőtejszínt, vagy zabtejszínt pecsenyelébe öntve kicsit besűrítem.
Lehet só, borssal ízesíteni még és pici citromlét adok hozzá.
Visszapakolom a mártásba a csirkedarabokat, felforrósítom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.