Ez nagyon jó kaja! Ízlik nekem!
- 50 dkg csirkemell filé
- 25 dkg gomba
- 10 dkg szeletelt bacon szalonna
- 1 fej hagyma
- só, bors, petrezselyem zöld
Besamelhez:
- ahány dkg vaj, annyi dl tej
- 2 ek liszt
- 10 dkg reszelt sajt
- só, őrölt szerecsendió
A csirkemelleket felszeletelem, a gombát megtisztítom, szeletelem, hagymát géppel pépesítem.
Előmelegítek egy 24 cm-es, 3,5 l-es AMC edényt az első piros jelzésig, a hús szeleteket mindkét oldalukon jól átpirítom benne. Mikor mindkét oldaluk piros, egyik oldalt sózom, borsozom és néhány percig lefedve párolom.
Közben előmelegítem az AMC palacsintasütőt, a bacon szalonna szeleteket kipirítom benne, majd kiszedem és a visszamaradt zsiradékon hagymával, zöldpetrezselyemmel megszórva megprárolom, majd lepirítom a gombát.
Az 1,6 l-es G-Line elemben felolvasztok 3 dkg vajat, enyhén megpirítom rajta a 2 ek lisztet és felengedem 2,5 dl tejjel. (Azért egy kicsit kevesebbel, mint általában a besamelt szokás, mert kicsit sűrűbb állagút akarok kapni. Mikor besűrűsödött, sózom, kis őrölt szerencsendiót teszek bele és még forrón belekeverem a reszelt sajtot.
A hússzeltekre 1-1 szelet kisült bacon szalonnát terítek, ráhalmozok egy adag kisült gombát, majd beterítem a sajtos besamellel. Ráfordítom az Atmosferát és rózsaszínűre pirítom.
Ahogy a képen is látszik, hasábburgonyával és szeletekre vágott őszibarack befőttel tálalom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.