300 gr szűzpecsenye, vagy más jó minőségű sertéshús
5 db sampinyongomba
1 hagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 db tejbe áztatott zsemlye
2 db tojás
só, bors
diónyi vaj a forma kikenéséhez
zsemlyemorzsa a kiszórásához
A húst, a megtisztított gombafejeket és hagymát húsdarálón ledarálom. Összedolgozom az apróra vágott petrezselyemzölddel, a beáztatott, és kinyomkodott zsemlyével, tojásokkal, sóval, borssal.
Egy vajjal kikent, zsemlyemorzsával kiszórt őzgerincformába nyomkodom a masszát. Először alufólia alatt, kb. 1 órát, majd az nélkül, úgy 25 percig sütöm a fasírtot 200 fokon.
Most hagymás- petrezselymes burgonyát kínáltam hozzá, de finom rizzsel is. Jó étvágyat.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.