Hozzávalók:
1db pulyka felsőcomb
40 dkg gomba
1 nagy vöröshagyma
1 evők. citromlé
2 dl fehérbor
2 dl tejföl
2-3 teásk. étkezési keményítő
pirospaprika
só
bors
olaj
A pulykacombot apró kockára vágjuk, majd serpenyőben kb. 2 evőkanál olajon folyamatos kevergetés közben pirítjuk. Addig sütjük így, amíg a leve elfő. Ezután kivesszük a húst a serpenyőből és félretesszük. A kockára vágott hagymát rádobjuk a visszamaradt zsiradékra (ha kell, teszünk hozzá kis vajat) üvegesre pirítjuk, majd rátesszük az előzőleg vékony szeletekre vagdalt, és egy kanál citromlével meglocsolt gombát. Fedő alatt 5 percig így pároljuk, majd hozzárakjuk a félretett húst, sózzuk, borsozzuk, és együtt pároljuk tovább. Közben a tejfölt összekeverjük a keményítővel és a pirospaprikával. Ha a hús és a gomba megpuhult, hozzáöntjük a fehérbort, és a keményítős tejföllel besűrítjük úgy, hogy pár percig együtt főzzük. Galuskával, vagy burgonyakrokettel tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.