Hozzávalók:
1 kg sertéscomb vagy karaj
50 dkg gomba
1 nagy vöröshagyma
1 nagy pohár tejföl
só
pici őrölt bors
pirospaprika
liszt
kevés olaj
Elkészítése:
1. A felszeletelt húst enyhén kiklopfoljuk, mindkét oldalát meghintjük sóval és őrölt borssal, lisztbe forgatva forró zsiradékon mindkét oldalát pirosas színűre sütjük.
2. Kiszedjük és melegen tartjuk.
3. A visszamaradt zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd a húsokat visszatesszük, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, picit megsózzuk, vízzel felöntjük, lefedve puhára pároljuk.
4. A tejfölbe belekeverünk 2 ek lisztet, kevés pirospaprikát és vizet, behabarjuk vele az ételt, jól összeforraljuk.
5. Hajdinával vagy bulgurral tálaljuk.
Én az utóbbit választottam
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.