1 db konyhakész csirke
10 dkg húsos füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
20 dkg gomba
1 db tojás
1 db zsemle
só
őrölt bors
½ cs. petrezselyem zöld
Előkészítés:A csirkét megtisztítjuk,megmossuk,kívül-belül besózzuk. A szalonnát,hagymát,petrezselymet apróra vágjuk. A zsemlét beáztatjuk,kinyomkodjuk. A gombát szeletekre vágjuk.
Elkészítés:A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a gombát,sózzuk,borsozzuk és addig pároljuk míg elfövi a levét. Hozzákeverjük a kinyomkodott zsemlét,petrezselymet és egy egész tojást. A tölteléket a csirke hasüregébe töltjük,hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük és a sütő rácsára helyezzük. Alá teszünk egy tepsit amibe vizet öntünk. Így a lecsöpögő zsír nem ég a sütőre és a gőzben hamarabb puhul a csirke. Az elpárolgó vizet időnként pótoljuk. Közepes lángon szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.