felvitel dátuma: 2011-05-20 12:30:52
mai nézettség: 1
nézettség: 1087
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:
2 fej vöröshagyma
fél kg burgonya
1 ek olaj
1 ek pirospaprika
1 tojás
fél kg liszt
1 evk.vaj
1 csipet só
1 csipet só
Előkészületi idő: 60 perc
Elkészítés:
A megtisztított, felkockázott burgonyát feltesszük főni, közben az apróra vágott hagymát olajon megpároljuk, majd lehúzva a tűzről meghintjük pirospaprikával. Felengedjük vízzel, és többször visszapároljuk, hogy a hagyma minél jobban szétfőjön, majd mehet bele só, bors ízlés szerint. Addigra valószínűleg megfőtt a burgonya.
Az alapot a krumpli főzőlevével felöntjük, a burgonyát melegen áttörjük, hozzáadjuk a vajat.
A levest átszűrjük, ha szükséges, felengedjük még egy kis vízzel, forralunk egyet rajta, majd el lehet alatta zárni a tüzet, mert a gombóc tésztájának összeállítása alatt esetleg túlfőhet.
Én ezt az egyszerű krumpligombóc tésztát készítem: áttört burgonya, vaj, tojás, annyi liszt, amennyit felvesz, ezt alaposan összegyúrjuk.
Ebből a tésztából apró, gombócokat formázzunk. Eközben a levest visszatesszük a tűzre, lisztbe hempergetjük, és amikor a leves forrni kezd, beledobáljuk a gombócokat.
Amikor a gombócok feljönnek a leves tetejére, kész.
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Hirdetések
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó. Vegyenrésztfolyamatoshavidíjazáson. Ittkönnyenmegtanulfőzni.
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.