1 kg krumpli
1 kis fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
zeller zöld
petrezselyem zöld
pirospaprika
só
liszt
a krumplit sós vízben megfőzöm, még melegen áttöröm.Ha puha a krumpli a levét szűrőn átszűröm, és félreteszem a leveshez főzőlének. A hagymát apróra vágom,olajon megdinsztelem, belereszelem a fokhagymá,tpirospaprikával megszórom, pici vízzel felengedem. Zeller és petrust beleteszem, kevés sóval ízesítem és még ráöntöm a krumpli főzőlevét.
Az összetört krumpliból kb. 3 evőkanálnyit teszek a levesbe, a többire lisztet szórok, amennyit felvesz,és kis gombócokat formálok belőle.
Ha forr a leves, a gombócokat beleteszem, és addig főzöm, míg fel nem jönnek a tetejére!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.