Fantasztikus, gyonyoru és én egyszeruen imádom!
1,5 kg savanyú káposzta
1 kg darált sertéshús
20 dkg rizs
3 fej vöröshagyma
20 dkg füstölt szalonna
3 kk.pirospaprika
őrölt fekete bors
só
2-3 db babérlevél
1-2 db csípós paprika /elhagyható/
2 db tojás
Előkészítés: A káposzta, ha túl savanyú átmossuk. A hagymát és a szalonnát apróra vágjuk. A rizst a szokott módon megfőzzük.
Elkészítés: Összedolgozzuk a darált húst a rizzsel, fűszerekkel, tojással, a szalonna felével és egy fej apróra vágott hagymával. A hagymát előzőleg lepiríthatja, aki úgy szereti. Gombócokat formálunk a masszából. Egy lábasban kipirítjuk a szalonna másik felét hozzáadjuk a maradék hagymát. Megdinszteljük, majd ráteszünk 2-3 kk pirospaprikát babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, és kevés vízzel felöntjük. A lábasba teszünk a káposztából, sorba rakjuk rá a gombócokat, majd betakarjuk káposztával. Ha sok a gombóc vagy kisebb a lábasunk tehetjük több sorba,lényeg,hogy a tetejére káposzta kerüljön. Vízzel felöntjük. /ha Húsvétkor főzöm sonkalével öntöm fel/Nem kell, hogy teljesen ellepje. Fedővel letakarva közepes lángon kb 1,5 órát főzzük. Néha rázogassuk meg az edényt, keverni nem szabad!!
Friss kenyérrel és tejföllel tálaljuk.
Kis családom nem szereti a káposztaleveleket így ezt készítem töltött káposzta helyett.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.