Hozzávalók: személyenként, 2 nagy szelet marhafelsál 1 cm- nél vékonyabb
20 dkg kolozsvári szalonna, 20 dkg félkemény sajt (lehet trappista, jó minőségű párizsi, vagy virsli, mustár, só, őrölt bors, 2- 4 dl száraz fehér bor, 2dl tejföl, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 kg burgonya, kb 30 dkg liszt, 1 tk vegeta, 2 tojás bő olaj a sütéséhez
Elkészítése:
:
A húsokat kicsit kiverem, sózom, az egyik oldalát borsozom mustárral megkenem és az ujjnyi csíkokra vágott szalonnát, párizsit, sajtot beleteszem és felgöngyölöm. Hústűvel megtűzöm és egy serpenyőbe olajon a nem túl apróra vágott hagymát elkezdem dinsztelni és közben a göngyölegeket is megforgatom benne, fehéredésig. Ha minden göngyöleg kész felöntöm fele-fele arányban vízzel és borral, hogy elepje a húst, és. puhulásig főzöm. A kész göngyölegekről eltávolítom a hústűket és tálba rakom a lét tejföllel ízesítem és össze turmixolom, majd a húsra öntöm és melegen tartom. A vízi veréb, áttört héjában főzött krumpli tojással lisztel sóval, 1 tk vegeta, összekeverve és evőkanállal szaggatva bő olajban kisütve.
A bor víz arányát ízlés szerint lehet változtatni. A krumpli liszt aránya a krumpli állagától függ.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.