4 nagyobb szelet kicsontozott pulykamell
4 szelet főtt sonka
4 szelet ementáli sajt
30 dkg aszalt szilva
só, bors
1 csomó petrezselyem
tojás, liszt, zsemlemorzsa a panírozáshoz
étolaj a sütéshez
40 dkg burgonya
1 dl édes bor
borecet, fahéj ízlés szerint
friss zöldség, citrom a díszítéshez
A pulykamellet egyenlő szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk és fél órát pihentetni hagyjuk.
Mindegyikre 1 szelet sajtot, sonkát, egy csipet vágott petrezselyemzöldet, borsot, 5-6 szem előzőleg borban megáztatott szilvát teszünk.
Felgöngyöljük a húsokat, tűző tűvel összefogjuk és panírozzuk. Forró olajban őzbarnára sütjük. Majd slégen kettőbe vágjuk.
A maradék szilvát egy csepp borecettel, fahéjjal 5 percig fedő alatt átforrósítjuk.
Csak rázogatjuk, nem keverjük mert törik.
Megtisztítjuk a burgonyát, négybe vágjuk, megfőzzük, és kevés petrezselyemmel megszrjuk, enyhén megsózzuk.
Ízlésesen díszítve tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.