80 dkg pulykahús /mell,comb,apró hús/
2 szál újhagyma
1,5 kg burgonya
5 dl joghurt
2 ek. mustár
1/2 citrom leve
só
őrölt fehér bors
oregánó
bazsalikom
szárnyas fűszer
ételízesítő
étolaj
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
Előkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, lehűtjük, felkarikázzuk. Az újhagymát apróra vágjuk. A pulykahúst ledaráljuk.
Elkészítés: A húst befűszerezzük oregánóval, bazsalikommal, sóval, borssal, szárnyas fűszerrel. Összedolgozzuk és vizes kézzel egyforma gombócokat formázunk belőle. Egy olajozott tálcán vékonyra kilapítjuk. Grillen vagy serpenyőben átsütjük. A joghurtot kikeverjük a mustárral, fehér borssal, citromlével,ételízesítővel,újhagymával és beleforgatjuk a burgonyát. Hűtőbe tesszük egy fél órára. Tálaláskor a lepényeket a burgonyával kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.