50dkg liszt
csipetnyi só
1 evk.cukor
reszelt citroméj
1,5dl tej
1db tojás
5dkg olvasztott margarin
2,5dkg élesztő
2 evk.liszt
1,dl tej
1kiskanál cukor
3dk olvasztott vaj a kenéshez
szilvalekvár
5dkg darált mák+10dk porcukor
A langyos cukros tejben elkeverjük az élesztőt és a lisztet,megvárjuk mig felfut a kovász.
Addig a tálba szitálom a lisztet,sót,1db tojás ,1evk cukor
és a felfutott kovász, és kezdem begyúrni a tejjel és olvasztott vajjal a tésztát.Kidolgozom,lelisztezem,letakarom és 35-40 perc alatt langyos helyen megkelesztem.
Deszkára borítom,kettévágom és két nagy nudlit sodrok a kezemmel belőle,ezeket kb 3cm vastagon felszelem és a tenyeremben szétlapítom a szeleteket ,ebbe rakom a kemény lekvárt és gombócot formázok,majd egy lábasba vizet forralok,ráteszek egy szürőt,vagy pároló edény szürőjére teszem,de ne lógjon a vízbe a szita és leborítom egy magas falú lábassal,vagy tállal és 15 percig hagyom a gőzbe ,de előtte a gombócokat olv.vajjal megkenem,ha megkelnek,ne ragadjanak össze.Amikor kész ,tálra szedem ,újra megkenem olv.vajjal,meszórom cukros mákkal és csinálok mellé vanilia sodót,ezzel tálalom melegen.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.