1 bögre apróra tört dió
2 bögre kristálycukor
sütőpapír
fém süti formák
1. Előszészítünk egy sütőlapot vagy nagyobb tepsit, aminek az aljára sütőpapírt teszünk, és a tűzhely mellé helyezzük.
2. A cukrot egy (lehetőleg teflonos vagy hasonló bevonatú) serpenyőbe öntjük.
3. Közepes lángon, fakanállal folyamatosan kavargatva melegítjük. Egyszer csak elkezd kicsit összecsomósodni a cukor, mintha vizes lenne, majd szépen lassan szétolvad. Pont úgy fog kinézni, mintha olaj lenne. Ha esetleg maradnak benne kisebb cukorrögök a barnulás és olvadás ellenére, inkább vegyük le a tűzről időben, a rögök később nem fognak érződni, de semmiképp se égessük túl!
4. Nagyon kell figyelni a színét: fokozatosan sötétedik, de ha már körülbelül gyantaszínű-világosbarna, akkor levesszük a tűzről, és azonnal belekeverjük a diót.
5. Amint elkeverjük, rögtön a sütőpapírra csorgatjuk, minél vékonyabb rétegben.Sütemény formákat helyeztem a sütőpapírra és ebbe csurgattam bele ,hogy azt a formát vegye fel .
6. Hagyjuk, hogy teljesen kihűljön, és megszilárduljon
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.