Ímádom csak nagyon régen ettem,még valamikor a tesom lakodalmán!! :))
1 kg kristály cukor
40 dkg darált dió
fél kiló porcukor
1 tojás fehérje
kevés zsír
Fogok két kis tálat egy kissebbet és egy nagyobbat, 1 db megpucolt burgonyát aminek a végét egyenesre vágom.
A két kistálba vizesruhát teszek.
Megpírítom a kristálycukor felét és annyi darált diót teszek bele hogy laza formálható legyen, de ne híg.
Beleöntöm a háromnegyedét a nagyobb tálba a megpucolt vizbe mártott burgonyával beleformázom mert másképpen megégel.
A kisseb tálba a maradékot.
Ezt félreteszem hagy hüljön. aztán megínt felteszem a cukor másik felét megpírítom.
Ebbe belekeverem a maradék dióbelet.
Megzsírozott nyujtódeszkán dolgozok. egy széles csíkot csínálok egy nagyobb fazék oldalán ami a közepe a tortának.
Erre építkezek.
10 db Egyforma széles és hosszú csíkot vágok, amit 7 dl befőttesüvegen meghajlítok és leteszem hülni.
A következő 6 db egyforma csíkot kisseb lekváros üvegen készítek. Ez lesz a kosaram dísze körben.
Ha meghült, lehet ragasztani.
(Na nem technokol rapiddal)
Olvasztok még egy kiscukrot és a két kistálformát egymásra ragasztom, megmártom a forrócukorban és háttal egymásnak összeragasztom.
Következő a széles csik amiből egy van.
Körben a szélén a kicsik aztán a nagyobbakat rakom fel.
Ha közben a cukor meghül bátran melegíteni kell. ha kész, jöhet a tojáshab, amelyet jól felverem, beleteszem a porcukrott és egy fél ecetes üveg kupaknyi ecetet.
Verem még kicsit. ha kész sütőpapírból készítek egy kis tölcsér formát. pici legyen a vége és ebbeteszem a tojás felvert habját, ezzel díszítem. csodás és finom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.