Jutkám, ez isteni!!!!!!!!!
1 db szűzpecsenye
2 evőkanál olivaolaj
1 mokkáskanák aprított kakukkfű
/ vagy morzsolt, szárított/
1/2 mokkáskanál dúrvára őrölt szines bors
1/2 mokkáskanál cayenne-i bors
Ananászos salátához:
1 db darabolt ananászkonzerv
3 db közepes paradicsom
1 db lilahagyma
1 evőkanál olivaolaj
1 csokor petrezselyemzöld
1/2 mokkáskanál őrölt kömény
A szűzpecsenyét hosszanti irányban majdnem átvágjuk, de vigyázzunk, hogy azért egyben maradjon.
A húst széthajtjuk, mint egy könyvet. Az olajat, kakukkfüvet, szines borsot, cayenne-i borsot összekeverjük és bekenjük vele a hús minden oldalát.
Egy óra hosszára visszatesszük a hűtőbe, hogy a fűszerek jól beivódjanak a rostok közé.
Sütés előtt egy lapos tűzálló tálat gyengén kikenünk olajjal, belefektetjük a fűszerezett húst és a hőforrástól 10 cm távolságra 5 percig grillezzük. Ezután megfordítjuk és a másik oldalát 4 percig grillezzük.
Ha megsült, 5 percre letakarjuk, pihentetjük, majd a rostokra merőlegesen felszeleteljük.
Ananászos paradicsomsalátával tálaljuk. Ennél a receptnél én még steak burgonyát is kínáltam mellé.
Az ananászdarabokat ketté vágjuk, kb hasonló nagyságúra vágjuk a patadicsomokat is. A lilahagymát hajszálvékony karikákra szeljük. A petrezselyemzöldet jó apróra vágjuk, majd a köménytés az olivaolajat is hozzáadva jól elkeverjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.