A tejet egy edényben felforraljuk, hozzádjuk a cukrot és a sót. Amikor forrni kezd , apránként hozzáadjuk a bőzadarát, folyamatosa kevergetés mellett sűrú tejbegrízt készítünk belőle. Még forrón kiborítjuk a tejbegrízt egy hőállő felületre,(pl gyúródeszka) , vizes kanállal vagy tortalapáttal egyenletesen elsimítjuk , hogy kb. 1,5 cm magas legyen. Hagyjuk kihűlni, majd felvágjuk 3-4 cm-es kockákra. Egy tányérba beleütjük a tojásokat, villával kissé ekavarjuk, egy másik tányérba pedig odakészítjük a lisztet. Előbb a lisztbe majd a tojásba forgatjuk a tejbegríz kockákat , ezután forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük. A tetejét megszórjuk porcukorral!
Jó étvágyat!!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.