A tészta hozzávalói:50 dkg. liszt, 5 dkg. zsír,2 tojás,3 evőkanál tej, 2 evőkanál méz, 15 dkg. porcukor, 1 kávés kanál szódapor.
Krém: fél liter tej, 5 dkg búzedara, 1 cs. vaniliás cukor, 20 dkg. margarin, 15 dkg. cukor., kevés lekvár.
Elkészítés: A hozzávalókat egy tálba mérem, és jól összegyúrom. Lisztezett deszkára téve 4gombócot készítek. Vékonyra nyújtom, és mndegyik lapot lisztezett tepsi hátán megsütöm.Hamar sül.
A tejben a vaniliás cukorral a darát felfőzöm, hűteni teszem. A margarint a cukorral kikeverem, és a kihűlt krémhez adom. Jól összeforgatom.
Összeállítás: A krémet 3 részre osztom. az első lapot megkenem krémmel, majd a második lap következik. Lekvár, kicsit várok, míg beissza, majd krém, és az utolsó lap. Másnap szeletelhető.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.