1 kg burgonya
35 dkg búzaliszt
5 dkg vaj
20 dkg búzadara
10 dkg porcukor,
Csepp olíva olaj
Kb 1 bögre forró víz
só
A burgonyákat mossuk meg alaposan, majd héjával együtt sós vízben főzzük puhára. Szűrjük le a főzőlevétől, és még melegen hámozzuk meg. Nyomjuk át burgonyanyomón és tegyük egy nagy tálba. Sózzuk meg és hagyjuk hűlni. Ha kihűlt szórjuk bele a lisztet és kézzel jól dolgozzuk össze. Lisztezett deszkára borítsuk, gyúrjuk át még egyszer, majd sodrófával nyújtsuk egy centi vastagságúra. A kinyújtott burgonyás tésztát vágjuk három centis széles csíkokra, majd metéljük fel ujjnyi csíkokra. Kezünkkel sodorjunk egyet rajta, majd forrásban lévő sós vízben főzzük ki.
A Búzadarát pici oliva olajjal pici sóval folyamatos keverés közben megpirítjuk,ha kész a darának megfelelő forró vízzel felengedjük.Addig keverjük amíg minden szeme nem áll külön.
Ha a nudlik a forrásban lévő víz tetejére jönnek, szedjük ki szűrőkanállal, forgassuk meg olvasztott vajban, majd szórjuk meg alaposan a közben megpirított búzadara vagyis gríz és porcukorral. Mellé lekvárt kínálhatunk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.