Piskóta:
Krém:
Piskóta:
A lisztet a sütőporral, a cukrot a vaníliáscukorral összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük, a sárgáját a cukorral és a vízzel jól kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, majd beleforgatjuk a tojáshabot. Kerek tortaformában megsütjük. Mikor kihűlt kettévágjuk.
Krém:
A tejben megfőzzük a búzadarát, mint amikor tejbegrízt készítünk, és teljesen kihűtjük. Mikor kihűlt kikeverjük a margarinnal.
A ribizlit leszemezzük, megmossuk és villával összetörjük. A habos krémhez hozzákeverjük és beletesszük a zseléfixet is, hogy felfogja a ribizli levét. Ezután jó vastagon megtöltjük a piskótát, és bevonjuk krémmel a tetejét és az oldalát is.
Kirakjuk babapiskótával és körbe kötjük egy szalaggal, díszítésként ribizlit használunk.
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.