Ezt mi is szeretjük.
2 dl búzadara
2 evőkanál étolaj
1 csipet só
1,5 dl víz
Kb. 30 dkg szélesmetélt tészta
1 teáskanál só (tésztához)
1 liter víz (tésztához)
lekvár (tálaláshoz)
porcukor (tálaláshoz)
Felrakjuk a vizet a gázra, amibe beleraktuk a sót. Ha felforrt, akkor belerakjuk a tésztát, majd néha megkeverjük. A tészta papírján rajta van, hogy meddig kell főzni.
Amíg fő a tészta, addig az étolajat belerakjuk egy nagyobb lábosba. Rászórjuk a búzadarát, megsózzuk, s meggyújtjuk alatta a gázt takarékra. Kevergetjük, hogy le ne égjen. Ha már elkezd barnulni, (kb. 5-8 perc) akkor ráöntjük a víz felét, s kevergetjük tovább. Kb. 2 perc után elkezd összeállni a gríz, ekkor fakanállal szétnyomkodjuk, majd ráöntjük a maradék vizet, majd tovább kevergetjük. 2-3 perc után már elpárolog belőle a víz, s megpuhul a gríz.
A kifőtt tésztát tésztaszűrőn átszűrjük, majd belerakjuk egy jénaiba, a megpuhult grízt rászórjuk, s összekeverjük.
Egy tartalmas leves mellé nagyon finom második fogás. Tányéron porcukorral és lekvárral tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.