Hozzávalók: 50 dkg sertéshús darált, 1 tk római kömény, 1 szál újhagyma zöldjével, 1 tk őrölt koriander, 3 gerezd fokhagyma, 1 ek lime lé, vagy citromlé, só, bors, 1 – 2 ek ketchup, ½ friss chili paprika, olaj, ½ kígyó uborka, 4 cm friss gyömbér
Elkészítése:
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajt és hozzáadjuk karikára vágott hagymát, aprított fokhagymát, reszelt gyömbért, fűszereket. kis ideig pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst és közepes lángon tovább pirítjuk. A lime lét hozzáadjuk, ízesítjük chili szósszal vagy ketchuppal, fedő alatt puhára pároljuk. Párolt rizskörettel tálaljuk, és uborka szeletekkel díszítjük. Lehet savanyúságot, vagy salátát adni hozzá
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.