4 tojás
1 bögre olaj
2 bögre cukor
2 bögre liszt
2 tk sütőpor
2 tk szódabikarbóna
1/2 tk só
2 tk őrölt fahéj
2 tk őrölt gyömbér
3 bögre (nagy lyukon) reszelt sárgarépa (kb 6 közepes darab)
1 bögre durvára darált dió
250 g mascarpone
3 ek cukor
1 jól megmosott narancs lereszelt héja és leve
1. A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra
2. Egy nagy tálban kezdjük el összekeverni az egyik tojást a cukor egy részével, majd folyamatos keverés mellett sorban adagoljuk a többi tojást és cukrot.
3. Öntsük hozzá az olajat, és keverjük el.
4. Öntsük hozzá a lisztet, a sót, a szódabikarbónát, a sütőport, a fűszereket, és keverjük el.
5. Végül adjuk hozzá a répát és a diót, és jó alaposan dolgozzuk össze a tésztát.
6. Öntsük a tésztát egy kivajazott, kilisztezett tortaformába.
7. Süssük 40-50 percig. (Akkor van kész, ha a beleszúrt villára nem ragad semmi.)
8. Keverjük össze a mascarponét, a narancs lereszelt héjával és a levével.
9. Tegyük hűtőbe, hogy megszilárduljon
10. Miután a kihűlt tortát kiszedtük a formából, kenjük rá a krémet.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.