Juhúúúúúúú, szia Mártikám! Ha lesz kis idod, majd írd le ugyanezt magyarul is, hehe! Látom, nagyon ugyes vagy, jó lenne, ha megosztanád velunk a receptjét, de ne ilyen "emzéperix" nyelven:)))) puszillak!
fél kg lisz
2 teáskanál só
2 dkg élesztő
1 dl langyos tej
1 kkanál cukor
langyos viz a dagasztáshoz és 1 dl olaj
1 db tojássárgája
A tejet meglangyositom, bele a cukor, az élesztő és 2 evkanál liszt.
Amig felfut, addig a lisztet a tálba teszem, sózom és egy tojássárgáját ütök bele, majd a felfuttatott kovászt hozzáadom és langyos vizzel bedagasztom és hozzádagasztom az olajat is fokozatosan.
Letakarom 10 percre.
Bekapcsolom a sütőt és 10 perc elteltével kinyújtom.
Majd hosszába és keresztbe bevagdosom, kb 13-15cm hosszú és 10cm széles téglalapokra.
A téglalapok két szélét behajtom egymásmellé és felüről kezdve feltekerem.
Sütőpapírt teszek a tepsibe és rárakom sorba a tekercseket, majd tetejüket keresztbe bevágom kétszer és mehet a sütőbe.
Amig készülnek a tekercsek annyi kelés elég nekik.165 fok 30-35perc légkeverés mellett.
Juhúúúúúúú, szia Mártikám! Ha lesz kis idod, majd írd le ugyanezt magyarul is, hehe! Látom, nagyon ugyes vagy, jó lenne, ha megosztanád velunk a receptjét, de ne ilyen "emzéperix" nyelven:)))) puszillak!
Koszike, Mártikám, ez így már nagyon is jó. Azért majd megtanulom azt az elozo cifra nyelvet is, hehe.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.