Kipróbáltam. Ez tényleg nagyon jó és egyszerű.
- 8 db csirke felsőcomb
- 4 tojás
- 2 dl tejföl
- 20 dkg rizs
- só, bors
Kétharmad hővel előmelegítek egy 3,5 l-es, 24 cm-es AMC alapelemet az első piros jelzésig.
A megmosott, leszárított csirkecombokat hirtelen mindkét oldalukon jól átpirítom. Fűszerezem, majd fedő alatt 4-5 perc alatt puhára párolom. Ekkor a fedőt leveszem róla, és a képződött szaftot egy tálkába leöntöm a húsról és 1-2 percig újra pirítom.
Amikor szépen megsült, úgy fordítom, őket, hogy a gömbölyűbb, húsos felük legyen fölfelé. Tetejüket megkenem egy tojás sárgájával elkevert tejföllel és az Atmosferát az edényre fordítva rózsaszínűre sütöm.
Közben előmelegítek egy kisebb AMC edényt, mondjuk az 1,6 l-es, 16 cm-es G-Line elemet, a megmosott rizst beleöntöm, kissé átpirítom, mejd felengedem a sültről leöntött szafttal, ha kell, még annyi vizzel pótolom, hogy a rizs mennyiségének duplája legyen a folyadék, fűszerezem és fedő alatt, lassú tűzön kb 10 percig párolom.
Amíg a hús és a rizs készül, előmelegítem az AMC palacsintasütőt, mikor forró, pici vajat dobok bele, de tényleg nagyon keveset és a felvert tojásokat - hozzáteszem az egy fehérjét is - hirtelen, de kavargatva megsütöm. Fakanállal apróra tördelem és amikor a rizs teljesen megpuhult, összekeverem vele.
Gyors, könnyű étel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.