olaj a sütéshez + porcukor a szóráshoz
csipkebogyó lekvár (tetszés szerinti "mártogatós")
A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk. Beletesszük a porcukrot, sót, vaníliás cukrot.
A tojás sárgákat kikeverjük a tejföllel, a rum aromával és hozzáöntjük a lisztes anyaghoz. Rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
25-30 percre hűtőbe tesszük.
Pihentetés után 3-4 mm vastagra nyújtjuk. Derelyevágóval rombuszokat vágunk, közepüket is bemetsszük, és áthúzzuk rajta az egyik csücsköt.
Nem túl forró olajban 4-5 percig sütjük, közben megforgatjuk, míg világosbarna lesz. (Ne sokat tegyünk egyszerre, mert megnőnek.)
Papírtörlőre tesszük. Csak a tetejüket szórjuk porcukorral. - És már lehet mártogatni.
(Saját recept)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.