2 cs 20dkg háztartási keksz
Kakaós krém :500ml tes, 2 ek liszt ,4 ek cukor,3 ek kakaó,
fél tábla étcsoki ,
Vanílíás- dióskrém :500ml tej,3 ek liszt,3 cs vaníliás cukor,4 ek cukor, 2 tojássárgája,fél dióaroma
Tetejére:100g csokoládé ,1 ek olaj
A keksszel kirakjuk egy tepsi vagy egy tálca alját.
Elkészítjük az első krémet, a kakaósat úgy, hogy minden hozzávalót összekeverünk és felfőzzük, ameddig pudingszerű lesz. Forrón ráöntjük óvatosan a kekszekre és elsimítjuk rajtuk. Mindjárt rá is rakosgatjuk a következő réteg kekszet.
Ezután megcsináljuk a következő krémet, addig a keksz beleköt a kakaós krémbe és már nem fog elcsúszni.
Ezután készítjük el a vaníliás krémet úgy, hogy mindent összekavarunk és pudingszerűvé főzzük. Forrón ráöntjük a kekszekre és elsimítjuk,kárakosgatjuk a következő sor kekszet,erre megint kakaós krém kerül,tetejére egy sor keksz. A kekszet bevonjuk tortabevonóval. Másnapra nagyon jól összepuhul,és igazán finom lesz
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.