40dkg liszt
15dkg zsír
félcsm stőpor,
2dkg élesztő
1dl tej
1db tojás,
3 evk.porcukor +porcukor a szóráshoz.
1csm vanilin cukor
1csm Dr.Oetker Házi krémes krémpor és hozzá 8dl tej
vagy a krémpor hiányában:1csm vanilia puding,1 ráma margarin,3dl tej,20dkg porcukor,+porcukor a szóráshoz.
A lisztet,cukrot,sütőport,vanilincukrot elkeverjük és hozzáadjuk a zsírt,amivel elmorzsoljuk,utánna jöhet a tojás és az 1dl cukros langyos tejben felfuttatott élesztő.Összedolgozzuk,két részre osztjuk,két bucit gyúrunk belőle és lisztezett deszkán kinyújtjuk a két lapot.Tepsi hátán 10 perc alatt előmelegített sütőben megsütjük a lapokat.A krémport 8 dl hideg tejjel robotgéppel felverjük,amig jó kemény állagú nem lesz,kb 3-4 perc.A kihült lapra rákenjük a krémet,a másik lapot felkockázzuk és a krém tetejére sorba rakjuk,majd a vágások mellett az alsó lapot is bevagdossuk,tetejét leporcukrozzuk és kb 15 percre hideg helyre tesszük,de csak azért ennyire,mert többet nem tudunk várni,muszály megkóstolni.
Ha nincs a kész krémporunk,akkor 1 csm vanilia pudingot 3dl tejben a szokott módon megfözünk,kihütjük és 25dkg margarint,20dkg porcukorral kikeverünk habosra,vanilin cukrot adunk hozzá és a kihült pudinggal összekeverjük és a két lap közé töltjük.Ezzel a krémmel csinálva nem kell előre felvágni a felső lapot.1 óra pihentetés után szelhető és fogyasztható.
A krémet ízesithetjük citromhéjjal és a levével vagy csinálhatjuk csokoládémázzal a tetején,mindenképpen nagyon finom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.