Szép a díszítés,ne is mond,hogy nem tudsz díszíteni!Én ugyan nem szeretem a karamellát,de nap mint nap készítem a Marlenkát munkámból kifolyólag. Biztos örült akinek készítetted és ez a lényeg.
4 csomag kész mézes-lap
3 konzerv surített édesített tej a Lidl-bol
2 vaj / 2x250 dg/
2 pudingpor /ha van karamellás/
1/2 liter tej
díszítéshez cukorka, esetleg durvára vágott dió, stb.
Elozo nap megfozzuk a surített tejkonzerveket, lassú tuzon három óra hosszat.
A tejbol és pudingporbol suru pudingot fozunk, kihutjuk.
A karamellizált tejeket, a vajat és a pudingot jól kikeverjuk és megtoltjuk vele a lapokat.
Mindig két-két lapot szorosan egymás mellé teszunk, megkenjuk oket, majd újra két lapot helyezunk rá. A végén egy kocka alakú tortát kapunk.
Díszíteni én sajnos nem nagyon tudok, úgyhogy ezt Rátok bíznám:))))
Egy jó tanács: egy egész éjjel hagyjuk szobahomérsékleten megpuhulni - semmi esetre sem tegyuk a hutobe, mert megkeményedik a toltelék és nem puhul meg!!!!!! Sajnos, én már jártam így, én sem tudtam.
Én nem édesítettem a krémet, elég édes volt a karamelltol.
Szép a díszítés,ne is mond,hogy nem tudsz díszíteni!Én ugyan nem szeretem a karamellát,de nap mint nap készítem a Marlenkát munkámból kifolyólag. Biztos örült akinek készítetted és ez a lényeg.
Szia Reni! Eloszor majd két éve készítettem az unokámnak, az oviba vitte. Ma meg a menyeméknek - ugyanis angol srác lesz a vendéguk, akinek úgy ízlett majd két évvel ezelott, hogy elnevezte "Szex a tányéron"-nak. Azóta ha jonnek, ezt enné mindig, hát most is elkészítettem neki.
Nagyon szép lett nem kell nagyon cicomásnak lenni egyszerű és takaros!
Te jó ég 3 óráig főzni /3 óra hosszat/ dobozzal együtt vagy hogyan, ez talán lehetetlen. Ez nálunk a Salko, vagy mi ?
Anička, egyszeruen beteszed a konzerveket egy fazékba, engedsz rájuk vizet, mikor forrni kezd visszaveszed a lángot és rá sem nézel. Majd három óra bugyogás után kikapcsolod a lángot és hagyod benne kihulni. Ez kicsit hosszadalmas, de mindig megfozom elore. Most régen nincs a Lidlben, de a Kauflandban, Tescoban....mindig van.
Elmentve Pannika, nagyon jól néz ki, én még sose készitettem
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.