· Piskótához
6 db tojás
6 evők cukor
6 evők liszt
6 ek. víz
Tetejére
1 csomag vanília puding
½ L tej
30dkg gyümölcs bármilyen
1csomag gyümölcs zselatin
Elkészítés
1.Piskótát sütünk 6 db tojásból. A 6 db tojásfehérjét felverjük a cukorral kemény habbá, majd belekeverjük a vizet és a kissé felvert tojás sárgákat, végül a lisztet keverjük lassan bele.
2.Ezt a masszát gyümölcs torta formába tesszük melyet előzőleg vajjal kikentünk és kiliszteztünk. és megsütjük, 20-25 perc alatt .
Ha megsült a tortánk hagyjuk hülni .
A pudingot a tasakon található leírás szerint elkészítjük. Hűlés közben kb. 5 percenként átkeverjük, hogy ne legyen bőrös a teteje. Ha langyos (benne tudjuk tartani az ujjunkat, anélkül, hogy megégetné azt), a tortára borítjuk.
Ha teljesen kihűlt és megszilárdult a krém, elrendezzük rajta a gyümölcsöt. A zselatint a tasakon található leírás szerint elkészítjük és bevonjuk vele a gyümölcsöket. Gyorsan kell dolgozni, mert hamar megköt a máz és precízen, mert pl. a banán megbarnul, ahol nem érte a zseléfürdő.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.