Hozzávalók:
1 tojásfehérje,
10 dkg kristálycukor (ízlés szerint)
10 szem eper + néhány szem a díszítéshez
Elkészítés:
A hozzávalókat olyan edénybe teszem, amit gőz fölé helyezhetek. Habverővel addig keverem, amíg kemény állagú hab lesz belőle. Poharak aljára félbevágott eperszemeket teszek, majd ráteszem a habot és a tetejére is kerül néhány eperszem, díszítésként. Fogyasztásig hűtőben tartom. A hab gőz nélkül, nyersen is elkészíthető. Ebben az esetben azonban nem tárolható, mert az alján szétválnak a hozzávalók és romlik az állaga.
Bármilyen szezonális, ízes gyümölcsből készülhet!
Télen, ha nincs gyümölcsünk lekvárral is elkészíthető!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.