1 kg alma,10 dkg aszalt meggy,40 dkg édes keksz,1 vaníliás puding por.1 cs.krémes krémpor,7 dl tej,1 dl meggy szörp,kb.10 dkg cukor (én gyógyszertárit használtam abból kevesebb kell) 1 ek.citromlé.
Tetejére:meggyszemek és szines cukorka.
Az almát durva reszelőn lereszelem majd cukor hozzáadásával lepárolom és elkeverem benne a puding port majd felforralom állandó keverés mellett.Beleteszem az aszalt meggyet és hagyom kihülni.A tejet a meggy szörppel és a krémes porral felverem.
A tortaformát kirakom keksszel rá a párolt alma 1/4 része rásímitva ,1 sor keksz erre a felvert krém 1/4 része majd ezt addig folytatom hogy a tetejére csak krém kerül.
Tetejét aszalt meggyel díszitem és megszorom cukorkával.Lehet csak kakaó porral is dísziteni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.