Babapiskótával fogom elkészíteni, a II. variációval.
Puding réteghez:
Tetejére:
Kakaós piskóta csíkok (vagy babapiskóta)
jénai (tepsi) méret: 18*30 cm
A vizet a cukorral, a meghámozott, felkockázott gyümölccsel feltesszük főni. Ízesítjük fahéjjal és 10 perc főzés után beletesszük a 10 evőkanál búzadarát. Addig kevergetjük, amíg megfő (5-8 perc), közben beleszórjuk a vaníliás cukrot is.
Egy jénait (tepsit) kivizezünk, beleöntjük a masszát. Rátesszük a piskóta csíkokat.
A vaníliás pudingot 1/2 l tejben, tetszés szerinti cukorral, előírás szerint elkészítjük, és még forrón a gyümölcsös masszára öntjük.
Ha kihűlt, a 4 dl tejszínből vert kemény habot a pudingra simítjuk és mintázhatjuk is a tetejét.
Hűtőben jól lehűtjük és kockákra szeleteljük.
Megjegyzés:A piskótát el is hagyhatjuk (babapiskótával állni kell hagyni, hogy megpuhuljon).
Más gyümölccsel, befőttel is készíthető.
II. variáció: 1 üveg (7,5 dl) szilva befőtt a levével + 1/2 l víz és csak 5 kanál cukorral készül, sima piskóta csíkokkal.
(Recept variáció)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.