Gyümölcsös szív torta(valentin napra): Piskotához: 6 db tojás 6 evőkanál cukor 6 evőkanál Liszt 1 csomag vaníliás cukor 1 kiskanál sütőpor Csoki masza: 4 db tojás 20 dkg cukor 2 evőkanál keserű kakaópor 20 dkg ét csokoládé 25 dkg vaj Gyümöcs masza: 2 puding por én vegyeset Csináltam Fél liter Tej 160 g Cukor 1 evőkanál rum 25 dkg vaj A tetejére: 250g eper Zselatín: 250-300ml víz Piros zselatin por 2-3 csapott evőkanál cukor Szív csoki darabok: kész csoki
A tortát elkészítem: A piskótát elkészitneni 2 tálat elövenni és a tojásokat szétválaszuk az egyikbe a sárgája a másikba a fehérje. Vigyázzunk ne kerüljön bele a fehérjében sárgája. Ha kész akkor magas fokon a fehérjét elkezdjük gépi habverővel verni ahogy kezd fel verni bele rakni a vaníliás cukrot és úgy teljesen felverni. Majd a sárgája ba a cukrot bele rakni és úgy habosra verni majd a sütöporos lisztet kanalanként bele rakni és úgy verni a habbal 3 kanálnyi val összekeverni géppel. Mikor kész a többi habot is bele kavarom de azt már fakanállal és óvatosan hogy a hab ne törjön meg. Ha kész akkor a kivajazott lisztezett vagy sütöpapirros tepsibe öntve 160 fokos előmelegített sütöbe rakjUK és sütjük az első 10 percbe ne nyissuk ki a sütöttcsak utána tű próba szerűen megnézi hogy megsült e . Ha igen akor meg várjuk hogy kihüljön. Addig míg hűl addig elkészítem a Csoki maszát: A tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és hidegen csomómentesre keverjük géppel. Egy olyan lábost, amire jól passzol a keverőtál 1/3-ig töltünk vízzel, és a tűzhelyen melegíteni kezdjük, közben a csokoládét kisebb kockákra törjük. Ha elég meleg a víz, rátesszük a lábosra a fém keverőtálat és kis lángon folyamatosan kevergetjük a tojásos krémet. (Fontos a folyamatos kevergetés, mert ha otthagyod, a tojás meg fog sülni, és édes rántotta lesz belőle, nem csokoládékrém.) Addig kell gőz fölött hevíteni, amíg sűrűsödni kezd. Ha elérte a kívánt sűrűséget, beletesszük az étcsokoládét és a gőz fölött tovább kevergetjük 2-3 percig, majd a tüzön bele rakom a vajat amit elötte felhabosítjuk és kanalanként belekeverjük a tojásos-csokis főzött krémet. Megkostóljuk és ha úgy érezzük, hogy nem elég édes, adjunk hozzá porcukorot. Majd a piskota tortábol kivágom a sziet és a tortát 3 felé szeletelem es a kihült cski maszával megkenem. A tetejét már nem kenem meg csak a belsejét. A gyümölcs massza: A pudingot ugyan úgy felrakom fözni mit ahogy pudingot fözünk. Csak annyi ae eltérés hogy csak fél liter tejben csináltam meg 2 pudinport. ízesítem rummal. Aport a cukorral és a rummal és kicsi tejjel csomomentesre kavarom a tejet felrakom fölni ers amikor felfort akor bele rakom apudingot és sürüre fözöm mikor besürüsödöt akor a vajat belerakom és elolvasztatom bene . Megvárom míg kihül és besürüsödikakor zsákba rakom és a torta szélét bekenem. A tetején a széleire csucsokat raktam. Majd az epreket felszeletelem és a közepére rakva raktam majd a zselét csinátam rá. A vizet felrakom fölni addig a cukrot és a zselé port egy kis vizzel csomomentesre kavarom majda viz ha felfort bele öntöm és 10 percig fözöm majd leveszem a tüzröl és keverve kihütöm ahogy látom hogy kicsit kezd besürüsödni akkor rá öntöm a tetejére. A csoki sziveket ugy csináltam hogy a kész csokit mikoroban egy tányérba felmelegitem 2 3 percen belül es zyákba rakom aminnagyon vékonyan ömlik a csoki és sziv mintákat csináltam. amikor megszilárdult akkor leszedtem a sütöpapírol es a csucsokba raktam. A hütöbe raktam és másnap lehete szeletelni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.